Liesbeth Leysen

Liesbeth Leysen

stress & burnout coach

Over Liesbeth

Hoe groei je van een Medisch Coördinator naar een stress en burn-out coach?

De mens en zijn omgeving heeft me steeds geboeid. In 2000 ben ik gestart als sociaal verpleegkundige in de thuislozenzorg.

Mijn avontuurlijke ik en het feit dat ik steeds op zoek ga naar nieuwe uitdagingen heeft ervoor gezorgd dat ik redelijk snel in de humanitaire wereld ben terechtgekomen waar ik gegroeid ben naar leidinggevende voor grote groepen mensen in niet alledaagse contexten. Beslissingen dienden snel genomen te worden en werden afgerekend met leven en dood indien de analyses niet klopten. Vaak diende ik in mijn communicatie rekening te houden met tot wel meer dan 20 verschillende culturen. Na 14 jaar mijn passie uit te oefenen ben ik hier op een muur gebotst.

Ja, ik ben een met kennis onderbouwde ervaringsdeskundige.

Mijn zoektocht naar aangepaste hulp om mijn fysieke en emotionele uitputting aan te pakken was niet evident. Na een eerste rustperiode ben ik me gaan verdiepen in de aanpak van stress en burn-out.

Na enkele try-outs bij verschillende begeleiders ben ik terechtgekomen bij een persoon die me begeleidde om in een spiegel te kijken, en me begeleidde in mijn transformatie traject. Ik heb onder ogen gezien dat ik enorm hou van mensen in hun kracht te zetten door hen te coachen, trainen en op te treden als mentor.

Ik hou van inspireren en motiveren, mensen te begeleiden om hun doelen te bereiken. Naast stress en burn-out coach ben ik heden ook lector aan de UCLL te Leuven op de campus gezondheid Gasthuisberg. Ik begeleid toekomstige verpleegkundigen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling waarvan supervisie, stress en burn-out preventie, en communicatievaardigheden deel van uitmaakt. Ook begeleid ik hen om hun ethisch reflecteren te ontwikkelen gedurende hun praktijkervaringen.

Het doormaken van een burn-out betekent niet dat je je ambities in de kast moet stoppen. Het betekent dat je lichaam een signaal geeft dat je even dient stil te staan of je al dan niet volgens je eigen verlangens en ambities leeft en dat het hoog tijd is je gaspedaal gematigd in te drukken.

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden in dit proces, je verschillende tools aan te reiken om jezelf in de wereld te zetten zoals JIJ dit wil.

Voor meer info kom zeker naar één van de Infomomenten of maak een afspraak voor een intake.

Pin It on Pinterest